Vinice nyní známá jako Nouvelère a před Thalabertem ji rodina Jabouletů nazývala Les Grandes Vignes, Vinice nyní známá jako Nouvelère a před Thalabertem ji rodina Jabouletů nazývala Les Grandes Vignes, což je uznání (a pocta) stáří vinné révy, která je stará 50–80 let. Vinice Crozes-Hermitage Nouvelère je poseta velkými balvany a velkými oblázky, takže plantáž s vysokou hustotou vinné révy musí být kompletně zpracována ručně; což je uznání (a pocta) stáří vinné révy, která je stará 50–80 let. Vinice Crozes-Hermitage Nouvelère je poseta velkými balvany a velkými oblázky, takže plantáž s vysokou hustotou vinné révy musí být kompletně zpracována ručně.
Philippe a Vincent provozují udržitelné zemědělství a v maximální možné míře respektují přírodu. Získaly certifikaci HEV (sustainable certificate), která zaručuje vysokou úroveň environmentální výkonnosti. Tato certifikace byla vytvořena jako příspěvek k realizaci agroekologického projektu zahájeného francouzským ministrem v prosinci 2012. Pro zlepšení komplexnosti snížili výnosy na 35-40 hl/ha, a to tak, že se sklizeň zeleně a réva vysadí blíže ke každému jiné nutí révu soutěžit proti sobě, což přirozeně reguluje výnosy. Hrozny jsou ručně sklízeny, odstopkovány a chlazeny 24 až 48 hodin, aby se zachovaly vůně ovoce a rozprostřela se práce ve vinařství. Fermentace probíhá v dřevěných kádích, aby se prostřednictvím mikrooxygenace umožnily komplexní a hladké taniny. Macerace trvá tři až čtyři týdny, což je dlouhá doba. Pump-over i punch-down se provádějí dvakrát denně. Cílem je extrahovat barvu, vůně a třísloviny pro vyjádření terroir. Vyžaduje také delší stárnutí. Toto víno zrálo 24 měsíců v dubovém sudu, 30 % v 25hl sudu zvaném „foudre" a 70 % v malých 228l sudech (některé nové dubové).
Nový komentář