• Palác vína
  • Palác vína_4
  • Palác vína_5
  • Palác vína_3
  • Palác vína_2

PALÁC VÍNA LOCASTE

Vína s vášní a rodinnou tradicí

Archiv akcí

19. duben 2017 - Degustace s vinařem Václavem Šalšou v Hotel Castle Residence Praha

Dne 19. dubna 2017 přijede do Prahy pan Václav Šalša osobně představit svá vína. Ochutnáte zcela nová vína zrozená v ročníku 2016 a porováme je i s již krásně zralými víny ročníku 2015. Degustovat se budou převážně vína bílá, chrakteristická pro oblast Slovácko, ale i zajímavá vína červená. Více info v pozvánce zde.

 

 

Zážitková degustace v nově otevřeném Restaurantu Levitate 25. leden 2018

Zážitková degustace v nově otevřeném Restaurantu Levitate       25. leden 2018

Dovolte mi Vás pozvat na první letošní zážitkovou degustaci do nově otevřené ambiciózní restaurace Levitate. Restaurant Levitate je oázou klidu uprostřed rušného města, ve které moderní svět potkává les. Je to místo, kde se nordická gastronomie snoubí s bohatým kulturním odkazem a tradicí asijské kuchyně. Koncept restaurace je postaven na třech klíčových elementech, kterými jsou Aqua, Fauna a Flora, tedy na darech moře, lokálním mase, ale i exotice plodů tropické Asie. Věříme, že odvážné gastronomické kombinace šéfkuchaře Chu Phuong Duy v doprovodu našich vín ve vás uchová nezapomenutelný zážitek.

Degustační menu:
Český šnek v tempuře a panko strouhance
Sauvignon Fontaniels, Vig. de la Vicomté
Křepelčí vajíčko v popelu z cibule a pórku
Pinot Grigio, Cantine Rigonat
Baby kukuřice a ředkvička ve stylu kim-či
Friulano, Cantine Rigonat
Mango a papája, kamení z kešu a sezamu, jedlý papír
Syrah Rosé, Domaine de la Barthe
Kreveta, zelená rýže, omáčka z pórku a smetany
Chardonnay Eloise, Vicomte d´ Aumelas
Zvěřina, italský lanýž, daikon, little gem salát
Allegresse, Domaine de la Barthe
Refosco, Cantine Rigonat
Avokádo, krémový sýr, karamel
Millé Franciacorta, Murator

Restaurant Levitate je místo, kde se nordická gastronomie snoubí s bohatým kulturním odkazem a tradicí asijské kuchyně. Koncept restaurace je postaven na třech klíčových elementech, kterými jsou Aqua, Fauna a Flora, tedy na darech moře, lokálním mase, ale i exotice plodů tropické Asie. Věříme, že odvážné gastronomické kombinace šéfkuchaře Chu Phuong Duy v doprovodu našich vín ve vás uchová nezapomenutelný zážitek.

Cena degustačního večera je 990,- Kč za osobu. Doporučujeme včasnou rezervaci na libor@locaste.cz nebo na tel.: 602 130 680. 

Český šnek v tempuře a panko strouhance    Millé Franciacorta, Muratori   

MANGO   kimči   

krepelčivejce   zvěrina

Degustace - Veltlíny a Ryzlinky z Domäne Wachau 28. 3. 2018

Degustace -  Veltlíny a Ryzlinky z Domäne Wachau 28. 3. 2018

Jarně budeme ladit březnovou degustaci. Odložíme zimní těžká červená vína a potěšíme Vás svěžími bílými víny z rakouské oblasti Wachau, vinařství DOMÄNE WACHAU. Ta se vyznačuje dvěma základními specifiky - jedním z nich je Ryzlink rýnský, tím druhým Veltlínské zelené. Jejich typický projev se vyznačuje nezaměnitelnou mineralitou, za kterou stojí zdejší unikátní podloží zvané Wachauer Urgestein. Věříme, že Vás zdejší Steinfeldery, Federspiely a především Smaragdy, což jsou ta nejkvalitnější vína této oblasti, potěší, zvláště v kombinaci s perfektní gastronomií v krásných historických prostorách Castle Residence Prague.

Vína na která se můžete těšít:

Grüner Veltliner Federspiel Terrassen

Riesling Federspiel Terrassen

Riesling Federspiel Himmelstiege

Grüner Veltliner Steinfeder Hochrain

Riesling Federspiel Bruck

Zweigelt Rosé Federspiel Terrassen

Riesling Federspiel Weissenkirchen

Grüner Veltliner Smaragd Weissenkirchen

Riesling Smaragd Classic

Riesling Smaragd Weissenkirchen

a také menu, které tato vína doprovodí

Amuse bouche

Carpaccio z červené řepy s feta sýrem a bylinkami

Polévka z bílého chřestu

Filátko ze pstruha s citrónovým pepřem a pečenou paprikou

Pečené jarní kuřátko s bylinkovou nádivkou a šťouchanými bramborami

Variace evropských sýrů s fíkovým chutney

Čokoládový lanýž

Degustace se uskuteční ve čtvrtek 28. 3. 2018 v 19.00 hodin v Restaurace Castle Residence, Květinářská 755, Praha. Účastnický poplatek degustačního večera je 890,- Kč za osobu. Doporučujeme včasnou rezervaci na libor@locaste.cz nebo na tel.: 602 130 680.

Přihlášení