JIHOVÝCHODNÍ FRANCIE

V údolí Rhôny mezi Vianne a Avignonem se víno vyrábí již více než 2000 let. Základy jedné z nejznáměších vinařských oblastí Francie, Côtes du Rhône, položili již Galové, Řekové a Římané. Postupem času pak tato velmi rzlehlá vinařská loblast se svými značně rozličnými terroir a mikrolimaty vytvořila ucelenou jednotku.

V celé oblasti se pěstuje nejméně 23 různých druhů odrůd révy. V severní části se pro výrobu červených vín používá výhradně odrůda Syrah a pro výrobu bílých vín odrůdy Viognier, Roussanne a Marsanne. V jižní části se kromě Syrahu uplatňují pro výrobu červených vín také odrůdy Granache noir, Mourédre, Cinsault a Carignan a pro bílá vína se využívají Granche blanc, Clairette a Bourboulenc.

HLAVNÍ ODRŮDY JIHOVÝCHODNÍ FRANCIE

Syrah

Roussanne

Marsanne

Grenache noir

Grenache blanc

Mourvédre

Carignan

Přihlášení