Philippe a Vincent provozují udržitelné zemědělství a v maximální možné míře respektují přírodu. Získaly certifikaci HEV (udržitelná certifikace), která zaručuje vysokou úroveň ochrany životního prostředí. Tato certifikace byla vytvořena jako příspěvek k realizaci agroekologického projektu zahájeného francouzským ministrem v prosinci 2012. Pro zlepšení komplexnosti snížili výnosy na 35-40 hl/ha, a to tak, že se sklizeň zeleně a réva vysadí blíže ke každému jiné nutí révu soutěžit proti sobě, což přirozeně reguluje výnosy. Hrozny jsou ručně sklízeny, odstopkovány a chlazeny 24 až 48 hodin, aby se zachovaly vůně ovoce a rozprostřela se práce ve vinařství. Fermentace probíhá v nerezových nebo betonových kádích s řízenou teplotou, při nízké teplotě, aby se extrahovalo více ovoce. Macerace trvá tři až čtyři týdny, což je dlouhá doba. Pump-over i punch-down se provádějí dvakrát denně. Cílem je extrahovat barvu, vůně a třísloviny pro vyjádření terroir. Vyžaduje také delší stárnutí. Víno zraje 24 měsíců v nerezových a betonových tancích (80 %) a v dubových sudech a nerezových kádích (20 %). Není použit nový dub.
země: | Francie |
oblast: | Vallée du Rhône |
producent: | Domaine Philippe & Vincent Jaboulet |
ročník: | 2019 |
odrůda: | Syrah |
druh: | suché |
barva: | červené |
obsah: | 0,75l |
Nový komentář