Crémant de Loire AOC, Cuvée Préference Brut je vyrobený z odrůdy Cabernet Franc, Chardonnay a Chenin a pochází z malého rodinného vinařství Raymond Morin v oblasti Vallée de la Loire, tedy v údolí řeky Loáry. Výrobní postupy tohoto Crémantu jsou totožné jako při výrobě Champagne [šampaňských] vín.
Barva tohoto šumivého vína je zlatavá. Víno na první pohled působí velmi živě s jemnými řetízky malých bublin. Vůně je příjemně ovocná s květnatými tóny. Rozpoznáváme v ní tóny citrusů a jemné dotyky oříšků a briošky. Chuť je harmonická se smetanovou texturou a příjemnou kyselinou.
Toto šumivé víno si přímo říká o párování s rybími pokrmy. Můžeme však servírovat v doprovodu kozích sýrů, ale i samotné jako aperitiv, nebo welcome drink.
Vhodná teplota pro servis tohoto šumivého bílého vína je 6–8 °C. Víno servírujte ve sklenici vhodné pro vína Champagne.
Archivace tohoto Crémantu není potřeba. Můžete ho však nechat tři až čtyři roky ve Vašem sklepě.
Nový komentář